OCCASIONEEL PERSBERICHT – Crescent wint nog een smart city-project in Kroatië
OCCASIONEEL PERSBERICHT – Crescent wint nog een smart city-project in Kroatië

OCCASIONEEL PERSBERICHT – Crescent wint nog een smart city-project in Kroatië

Leuven, België – 10 juni – 7u30 CET, Crescent NV, Geldenaaksebaan 329, 3001 Heverlee (Euronext Brussels: OPTI)

Crescent is verheugd aan te kondigen dat zijn dochteronderneming Remoticom een bijkomend Smart City-project heeft binnengehaald voor de stad Karlovac in Centraal-Kroatië, wat de strategische expansie van het bedrijf in Oost-Europa herbevestigt.

De stad Karlovac heeft het Energie Prestatie Contract (EPC) getekend voor de renovatie van de openbare verlichting. De omvang van het contract is de renovatie van de totale openbare verlichting, bestaande uit 9.083 armaturen en de verplaatsing van 152 openbare verlichtingskasten die in het transformatorstation van de DSO zijn geplaatst. De slimme controllers van Remoticom maken het draadloos beheer op afstand mogelijk van de openbare verlichtingsarmaturen in de stad Karlovac.

Een consortium onder leiding van Neos D.O.O. zal het hele project beheren in samenwerking met lokale partners. Neos is gespecialiseerd in het uitvoeren van moderniseringsprojecten voor openbare verlichting en in financieel en investeringsadvies, waarbij het zijn klanten de beste keuze aan technische en technologische oplossingen biedt. Sinds 2009 is Neos het toonaangevende bedrijf in Kroatië in het toepassen van het ESCO-financieringsmodel via projecten voor de modernisering van openbare verlichting. Neos is een expert op het gebied van hernieuwbare energie en investeert in duurzame technologieën en oplossingen om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en zo bij te dragen aan een schoner milieu voor toekomstige generaties.

“Ons team is toegewijd om in de voorhoede te blijven van de snel groeiende energie-industrie, door het onderzoeken en implementeren van de nieuwste ontwikkelingen in zonne-energie, windenergie en andere hernieuwbare energiebronnen,” zegt Zlatko Križan, CEO Neos, “Wij geloven dat investeren in hernieuwbare energie niet alleen het juiste is om te doen, maar het is ook goed voor de economie, het creëren van banen en het stimuleren van innovatie.”

“Met drie andere belangrijke gezamelijke smart city-projecten die worden verwacht voor 2024 in Bosnië en Kroatië; is Crescent’s partnerschap met Neos strategisch in onze uitbreiding naar de Oost-Europese regio.”, zegt Joost van der Velden, senior vice president Crescent en CEO Remoticom.

Voor het Karlovac city project worden in augustus 2024 9,2 k Remoticom controllers geleverd aan Neos voor implementatie in de stad Karlovac tegen oktober 2024.

 

 

CONTACT

Edwin Bex
Geldenaaksebaan 329
B-3001 Leuven, Belgium
TEL: +32 (0) 16 31 74 11
E-mail: investor@option.com
www.crescent-ventures.com

Related Posts

Nieuws

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE EN VOORWETENSCHAP – Crescent bevestigt de verkoop van 2invision

Leuven, België – 28 juni 2024 – 7u30 CET, Crescent NV, Geldenaaksebaan 329, 3001 Heverlee (Euronext Brussels: OPTI) Crescent bevestigt de voltooiing van de verkoop …

Financieel Nieuws

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE EN VOORWETENSCHAP – CRESCENT JAARRESULTATEN 2023

Leuven, België – 28 mei 2024 – 7u30 CET, Crescent NV, Geldenaaksebaan 329, 3001 Heverlee (Euronext Brussels: OPTI) Crescent bevestigt voltooiing van due diligence processen …

Jaarverslag

Jaarverslag 2023

Jaarverslag 2023 Jaarverslag 2023 – ESEF versie

Scroll naar boven